Mjölby kommun

Välkommen till en expansiv kommun. Här är näringslivet expansivt och handeln är en stor näringsgren.

Mjölby kommun är av tidningen Fokus rangordnad som den bästa småstadskommunen i Östergötland och den tredje bästa kommunen att bo i, efter de större kommunerna Linköping och Norrköping. Att Mjölby är ett starkt boendealternativ märks i bostadsstatistiken där invånarantalet har ökat med drygt 1300 personer de senaste tio åren. Kommunen har idag 28 500 invånare och det är främst barnfamiljer som väljer att flytta hit.

Näringslivet i kommunen är också mycket expansivt och här finns 2 500 arbetsställen. Näringslivet har skapat 1 380 nya jobb under de senaste fem åren. 

Handeln är en stor näringsgren och det beror på att Mjölby är den närmaste större huvudorten för flera intilliggande kommuner. Mjölby har sedan många år det högsta handelsindexet för dagligvaror i Östergötland. 

Med sin utmärkta infrastruktur erbjuder Mjölby fina pendlingsmöjligheter med tåg, snabbt och enkelt, till exempelvis Linköping, Norrköping och Motala. Här möts också E4:an, riksvägarna 32 och 50. 

I Mjölby kommun finns ett brett utbud av aktiviteter som höjer livskvaliteten, till exempel ishall, kulturscen, curlinghall, rid- och travsportanläggningar, golfbanor och motorsportanläggning. I kommunen finns dessutom hela tre fullstora fotbollsplaner med konstgräs.